Beweeg mee!
Samen wandelen voor gezondheid en ontmoeting in Haarlem!
Houdt u van wandelen en bent u in voor gewone en bijzondere ontmoetingen? Vanaf oktober jl. zijn de wekelijkse 'Beweeg mee'-wandelingen gestart. Rabobank Foundation en Fonds Psychische Gezondheid maken de wandelingen mede mogelijk.
- Dinsdagmiddag van 13.00–14.30 uur
Startpunt: Mediwellness, Vlietsorgstraat 15, 2012 JB Haarlem.
Informatie en aanmelden: secretariaat van MediWellness (023-5444260 of beweegmee@mediwellness.nl) of via de website van het Fonds Psychische Gezondheid: psychischegezondheid.nl/beweegmee

Dahn yoga
Lessen op maandag van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.30 tot 20.30 door Katrien Boucique 06-54912641, kboucique@gmail.com. (De eerste proefles is gratis, maar meld je wel even aan.)

Hatha yoga
Voor ontspanning, vitaliteit en kracht, balans tussen lichaam en geest en minder stress.
- Woensdag om 17.30-19.00 en om 19.30-21.00 uur.
De eerste proefles is gratis, maar bel of mail even van tevoren met Jacqueline de Haan 06-10642610, jacq.dehaan@planet.nl. 

Kinetic-fit
Fitness voor mensen die licht belastbaar zijn of meer in balans willen komen. Groepstraining, maar met een persoonlijk, individueel afgestemd programma. Voor meer informatie: Bart Baaijens: 06-42013696,info@fysiotherapiebartbaaijens.nl

Ergotherapie - inloopspreekuur
Esther Dinnissen, ergotherapeut, houdt indien gewenst een inloopspreekuur bij MediWellness.
Een ieder die moeite heeft met het uitvoeren van activiteiten thuis of op het werk (denk aan alledaagse handelingen zoals douchen, aankleden, huishoudelijk werk, of heeft u klachten door bijvoorbeeld beeldscherm-werk en bent u op zoek naar geschikte hulpmiddelen), is van harte welkom voor meer informatie. Na overleg, en indien gewenst, kan aansluitend een afspraak voor een advies/behandelplan met u worden gepland.
Informatie en aanmelden voor een inloopspreekuur: secretariaat van MediWellness (023-5444260 of info@mediwellness.nl). 

Mindfulness - workshop en trainingen

* Introductie-avond en training Mindfulness
Eens in het kwartaal vindt er een introductie-avond Mindfulness door Cameron Chesson, gestalttherapeut, en Olivia Olivier, arts acupuncturist, plaats bij MediWellness.
Kosten: € 20,-. Informatie en aanmelden: secretariaat van MediWellness (023-5444260 of info@mediwellness.nl).
Daarna wordt in een reeks van vijf (donderdag)avonden getraind om het makkelijker te maken Mindfulness in het dagelijks leven toe te passen en jezelf in het hier en nu terug te laten brengen. De avonden zijn niet afzonderlijk te volgen.

Kosten: € 100,- voor vijf lessen.
Informatie en aanmelden: secretariaat van MediWellness (023-5444260 of info@mediwellness.nl).
Data worden binnenkort bekend gemaakt.

 Workshop Mindfulness (nog te plannen op een zaterdag van 10.00-16.00 uur)
Hoe kan ik in het nu leven als er zoveel problemen zijn? De kunst van het leven met praktische handvatten voor het nu. 'Heb respect, geduld en compassie voor jezelf. Met deze drie kun je alles aan'.
Een workshop Mindfulness door Cameron Chesson, gestalttherapeut, Olivia Olivier en Tinka Tan, beiden arts acupuncturist. In deze workshop worden ook praktische Qigong-oefeningen (een Chinese bewegingsvorm) meegegeven door Tinka Tan.
Kosten € 50,-. Informatie en aanmelden: secretariaat van MediWellness (023-5444260 of info@mediwellness.nl).

Tai Chi
Voorts verzorgt Aarde Tai Chi wekelijks Tai Chi lessen bij MediWellness. Kijk voor meer informatie op www.aardetaichi.nl of bel naar Roderik: (06) 28403580. Mailen mag ook naar: roderik@aardetaichi.nl.

Chiropractoren Klaas Hovinga en Vincent Gimbrère als vrijwilligers naar Thailand in oktober 2010.
In samenwerking met The New Life Foundation (een lokaal hulpverleningsverband) bezochten een selecte groep artsen en chiropractoren van 6 tot 18 oktober 2010 afgelegen bergdorpen ten noorden van Chiang Mai in Thailand om waar nodig hulp te verlenen. Deze hulp bestond uit het medisch onderzoeken van de lokale populatie, maar ook uit het helpen bouwen van een duurzaam dorp waar zij hun eigen gewassen kunnen telen en hun eigen dieren kunnen fokken. Indien u aanvullende informatie wilt over The New Life Foundation en/of u wilt een donatie doen, dan kunt u e-mailen naar newlife@pobox.com, waarna u de nodige gegevens zult ontvangen.

Olivia Olivier
is secretaris van het bestuur van de KNMG regio Spaarne & Amstel (www.knmgdistrict2.nl) en is Stuurgroeplid van de Verenigde CAM-artsen (complementaire en alternatieve geneeskunde) van de volgende verenigingen: ABNG-2000, NAAV, VHAN, NVOMG, NVAA en NVNR (zie www.camartsen.nl).

Klaas Hovinga
is voorzitter van de Stichting Chiropractie Nederland (www.stichtingchiropractie.nl).