Bij MediWellness zijn de volgende disciplines werkzaam:
- arts/acupunctuur
- chiropractie
- fysiotherapie

- haptotherapie
- homeopathie

- gestalttherapie
- mindfulness*)
- osteopathie
- psychologie
- shiatsu massage
- beeldende therapie

*) zie voor meer informatie het kopje 'Actueel'.

Voorts worden er bij MediWellness lessen Hatha yoga, Kinetic-fit en Tai Chi verzorgd (kijk voor actuele lessen bij het kopje 'Actueel'):
Hatha yoga
Voor ontspanning, vitaliteit en kracht, balans tussen lichaam en geest en minder stress.
- woensdag om 17.30-19.00 en om 19.30-21.00 uur.
De eerste proefles is gratis, maar bel of mail even van tevoren met Jacqueline de Haan 06-10642610,  jac.dehaan@planet.nl

Kinetic-fit
Fitness voor mensen die licht belastbaar zijn of meer in balans willen komen. Groepstraining, maar met een persoonlijk, individueel afgestemd programma. Voor meer informatie: Bart Baaijens: 06-42013696, info@fysiotherapiebartbaaijens.nl.

Tai Chi
Voorts verzorgt Aarde Tai Chi wekelijks Tai Chi lessen bij MediWellness. Kijk voor meer informatie op www.aardetaichi.nl of bel naar Roderik: (06) 28403580. Mailen mag ook naar: roderik@aardetaichi.nl.

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, rugpijn of vermoeidheid. Maar stel dat het gaat om langdurige klachten die soms ook steeds anders aanvoelen? En als ze je hinderen in je dagelijks functioneren. Wat dan?
Voor zorgverleners zijn dit lastige ziektebeelden. MediWellness heeft dit onderkend.  In deze kliniek in de regio Haarlem werken arts, chiropractor, fysiotherapeut en psycholoog vanuit een solide medische basis intensief samen om deze complexe ziektebeelden met de patiënt te onderzoeken, analyseren en te behandelen.

MediWellness is een eerstelijns centrum voor integratieve geneeskunde. Deze term komt voort uit het Engelse 'Integrative medicine', een geneeskunde die men beschrijft als: "The practice of medicine that reaffirms the importance of the relationship between practitioner and patient, focusses on the whole person, is informed by evidence, and makes use of all appropriate therapeutic approaches... to achieve optimal health and healing."
Dit betekent dat complementaire technieken, zoals acupunctuur en chiropractie, waarvan de effectiviteit bewezen is, binnen de reguliere geneeskunde geïntegreerd worden. Het uitgangspunt van integratieve geneeskunde is dat de wisselwerking tussen lichaam en psyche wordt erkend en wordt betrokken bij het proces van preventie en herstel bij ziekte. Door cliënten aan te spreken op eigen verantwoordelijkheid en hen de mogelijkheden daartoe aan te reiken, wordt preventie en herstel tijdens het genezingsproces gestimuleerd.